M I T Ä M I K S I K U ITehtäväksi tuli opiskelun tiimoilta perustaa blogi. Päämääränä on oman työnsä ja työskentelynsä dokumentointi. Opiskelijan tulisi lisäksi osata tuotteistaa ja markkinoida omaa osaamistaan. 
Näillä eväin siis rakentamaan blogia!

Tein mindmapin siitä millainen toivoisin blogin olevan.
Tärkeimpinä nostaisin sieltä esiin eritoten nämä pyrkimykset:

 - tekijänsä näköinen
 - "ei jaarittelua" 
Noh, kuitenkaan en halua tai pysty rajoittamaan kirjoittamista viimeisimmän ohjeen mukaan. En halua että se jyskyttää takaraivossani vaan päätän antaa mennä vaan. Vaatimukset omaa tekemistä kohtaan sitovat toisinaan puristukseen joka rajoittaa tekemistä. 
Tämän blogihomman päätän tehdä harkitun kevyesti!
Sitä paitsi, toisen jaarittelu voi olla toiselle jotain merkityksellistä? 
Aloitin sisustussuunnittelun opiskelun puolisentoista vuotta sitten, huhtikuussa 2018 Salon seudun ammattiopistossa. Salossa opiskelu painottuu suunnitteluun, kun taas toisaalla painotus saattaa olla esimerkiksi pintakäsittelyssä. Tehtävinä meillä on ollut muun muassa sauna- ja märkätilan, toimistotilan, ravintolan ja esteettömän asunnon suunnittelu. Opinnoissa herätellään luovuutta ja pyritään toimiviin tilaratkaisuihin. Käyttäjälähtöisyys kulkee vahvasti tekemisen rinnalla.

Tietokoneohjelmiin uppoudumme, ja pääosin aika kuluukin opinnoissa päätteellä. Tutuiksi tulevat Archicad, Autocad ja Sketchup. Adoben taitto- ja kuvakäsittelyohjelmat ovat myös paljon käytössä. 

Opintojen alussa kuitenkin käteen otetaan kynä. Sen kaveriksi vielä skissipaperia ja skaalatikku niin päästään vauhtiin. 


Yllä harjoituksia tussilla, vesivärillä, lyijykynällä ja puuväreillä 
opintojen alkuvaiheelta. 
Mikä vaikuttaa tunnelmaan? Miten sen tavoittaa? 
Miten värit ja sävyt vaikuttavat? Entäpä sommittelu?

    Ajattelin kertoa jatkossa ainakin
"mitämiksikui" minä teen mitä teen.
Ja miten suhtaudun 
yleensäkin luovaan tekemiseen ja 
mitkä ovat tavoitteita ja päämääriäni.
Miksi ja millaista haluan saada aikaan? 
      
Iloa!


- M 


Kommentit